Tort diplomat - reteta cu poze

Media 2.73/5 (54.5%) (120)
Reteta publicata de
Cu 3 ani in urma
Preparare:
30 minute
La copt:
minute

La frigider: 3 ore
Portii:
11

Ingrediente si mod de prepare Tort diplomat

INGREDIENTE:
1l friscă lichidă, 4 ouă, 400 g zahăr, 400 ml lapte, 40 g gelatină (4 plicuri), 150 g stafide, 1 cutie compot de ananas, 100 g pişcoturi de şampanie.
PREPARARE:
Pui gelatina la înmuiat în ½ cană cu apă, timp de 20 minute. Spargi ouăle, le baţi bine cu zahărul, apoi adaugi laptele şi gelatin înmuiată. Pui vasul la foc mic, să se înfierbânte bine compoziţia, dar fără să fiarbă şi amesteci mereu. Închizi apoi focul şi dai crema la răcit.
Opăresti stafidele, să fie moi şi le scoţi într-o strecurătoare.
Baţi frişca şi încorporezi ¾ din cantitate în crema abia călduţă, amestecând uşor de sus în jos.
Adaugi ananasul şi, eventual alte fructe din compot, scurse de suc şi taiate mărunt, apoi stafidele răcite.
Torni compoziţia într-o formă sau o cratiţă tapetată cu folie alimentară sau celofan.
Dai la rece în frigider, 3-4 ore. Răstorni apoi tortul pe un platou şi îl ornezi cu restul de frişcă, ananas şi alte fructe, după imaginaţie şi îl îmbraci cu pişcoturi tăiate în două.
PAREREA TA CONTEAZA! Aceasta prajitura este:
Prajitura simpla 25 voturi
Prajitura rapida 22 voturi
Prajitura delicioasa 64 voturi
POZE RETETA: (Ai testat aceasta reteta? Arata-ne cum a iesit. PUBLICA POZA TA AICI! )



Trimisa de: dcrys
28 voturi
Voteaza poza!



Trimisa de: dcrys
46 voturi
Voteaza poza!



Trimisa de: dcrys
28 voturi
Voteaza poza!



Trimisa de: Elena
93 voturi
Voteaza poza!
10 comentarii | Adauga un comentariu
Tort diplomat:
  • De la elena
    2012-12-03 15:37:24
    este nemaipomenit ........:)
    Comentariu adaugat de cu 1 ani in urma
    Este acest comentariu util? Da | Nu (2 din 3 l-au gasit util)
  • De la dNYJIEKCnswYW
    2012-10-21 08:21:01
    DrOAWD , [url=http://wbojeztmiqix.com/]wbojeztmiqix[/url], [link=http://eescxnycmnek.com/]eescxnycmnek[/link], http://cjnivuwnyhnv.com/
    Comentariu adaugat de cu 2 ani in urma
    Este acest comentariu util? Da | Nu (1 din 1 l-au gasit util)
  • De la cgfthExponODw
    2012-10-20 09:54:54
    It\'s a little bit of a bemmur to see people still having so much trouble with Git: once I learned to see the commits as nodes in a DAG and the branches as pointers to specific nodes, it just clicked for me, and my usual Git workflow is nice and smooth. I hope you come across some good tutorials. I like John Wiegley\'s because it really brings across the idea that you\'re really manipulating very simple structures in Git. And most of the time you can even just ignore blobs and trees and just focus on commits and how they\'re related.
    Comentariu adaugat de cu 2 ani in urma
    Este acest comentariu util? Da | Nu (0 din 2 l-au gasit util)
  • De la Elena
    2012-09-12 00:32:51
    Pozele nu reprezinta tortul facut de tine deoarece , in reteta scrisa de tine sunt niste inadvertente. Spre exemplu:
    1. spui ca , inainte de a turna compozitia , se tapeteaza cratita cu fructe din compot . Normal ar fi ca , atunci cand se rastoarna tortul , sa se vada aceste fructe , ori , pe aceasta poza se vad fructe normale , aranjate f. frumos.
    2. nu spui nimic de fursecurile de pe margine.
    Sfatul meu este ca , atunci cand descri o reteta , ca si facuta de tine , sa pozezi acel produs , nu sa -l copiezi de pe alte site-uri.
    Mult noroc !
    Comentariu adaugat de cu 2 ani in urma
    Este acest comentariu util? Da | Nu (1 din 3 l-au gasit util)
  • De la irina
    2012-04-23 15:11:35
    super tortul am sa l incerc si eu bravo esti foarte buna la bucatarie
    Comentariu adaugat de cu 2 ani in urma
    Este acest comentariu util? Da | Nu (0 din 0 l-au gasit util)
  • De la alexandra
    2012-04-08 19:29:04
    arata foarte bine
    Comentariu adaugat de cu 2 ani in urma
    Este acest comentariu util? Da | Nu (3 din 3 l-au gasit util)
  • De la cici
    2012-04-01 16:44:21
    delicios tortul
    Comentariu adaugat de cu 2 ani in urma
    Este acest comentariu util? Da | Nu (2 din 3 l-au gasit util)
  • De la mary anca -CALABRIA -ITALIA
    2012-03-27 19:58:57
    exceptional,complimente este foarte aratos si banuiesc delicios !am sa incerc si eu ptr.ca este super!!!!
    Comentariu adaugat de cu 2 ani in urma
    Este acest comentariu util? Da | Nu (1 din 2 l-au gasit util)
  • De la
    2012-02-01 14:45:11
    arata foarte bine tortul,eu am facut si mia esit foarte bun,folositii foile de gelatina cas mai bune praful nu este bun nu mi sa inghegat deloc tortul,
    Comentariu adaugat de cu 2 ani in urma
    Este acest comentariu util? Da | Nu (3 din 3 l-au gasit util)
  • De la Carina
    2012-01-18 10:08:39
    Buna Elena, ce fel de gelatina ai luat? praf sau foite de gelatina?
    Multumesc anticipat
    Comentariu adaugat de cu 2 ani in urma
    Este acest comentariu util? Da | Nu (0 din 2 l-au gasit util)
Recent adaugate:
Topul bucatarasilor
Forum discutii